Föreläsare

12370699_10153177110695951_380610971857610051_o

Jag föreläser mycket och gärna. Som universitetsadjunkt på Journalistutbildningen vid Lunds universitet är en av mina dominerande arbetsuppgifter att just föreläsa. Om nyhetsjournalistik, intervjuteknik, medielandskapets utveckling och nätjournalistik. Bara för att nämna några ämnesområden.

Jag har också bland annat varit moderator för panelsamtal. Till exempel för Utrikespolitiska föreningen när vi diskuterade utlandsbevakning och hur man arbetar med säkerhet i konfliktområden. Eller för Röda Korset under Almedalsveckan 2014 när vi under temat ”Med människa på 120 minuter – hela Sverige berättar” diskuterade hur det var att komma som båtflykting till Sverige under 1990-talet, och om upplevelserna och minnena från att ha varit med om att ta emot dem.

Jag har också föreläst om det framväxande indiska medielandskapet vid några tillfällen.

Under 2013 och 2014 var jag föreläsare och kontaktperson för programmet Social Innovation in a Digital Context som arrangeras av Lunds universitet och finansieras av Svenska institutet (SI). Tillsammans med min kollega Ola Isaksson föreläste jag också på SI-programmet Summer Academy of Young Professionals 2015.

Den 16 november 2013 föreläste jag under The National Press Day vid University of Kerala i Thiruvananthapuram, Indien. Titeln var Working as a journalist in a Changing Media Landscape. Sedan dess är jag en återkommande gästföreläsare på Masterprogrammet i journalistik och kommunikation som ges vid universitetet. Jag har även föreläst om journalistik i den digitala tidsåldern vid Academy of Journalism and Communication i Hanoi samt University of Social Science and Humanities i Ho Chi Minh City, Vietnam.

Därutöver har jag också föreläst om ämnen som sociala medier, journalistikens utveckling i Vietnam och om livegräv i andra sammanhang.

Nyfiken? Hör av dig.

2014-11-04 14.45.02

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s