Om mig

Jag är en gotlänning som talar skånska och bor i Malmö.  Jag är journalist och arbetar för närvarande som universitetsadjunkt och programansvarig för Journalistutbildningen vid Lunds universitet. Därutöver arbetar jag som frilans i egen regi. Vill du diskutera journalistik eller kanske ett uppdrag? Tveka inte att kontakta mig.

Har fram tills dags datum gjort några frilansresor till Sydostasien. Artiklar, reportage och bilder därifrån finns publicerade i bland andra Sydsvenskan, Dagens Nyheter, Dagens Industri, Hufvudstadsbladet (Finland), Dagbladet (Norge), Aftonbladet, Filter, ETC, Metro, Fria Tidningar, Journalisten, Nyhetsbyrån TT, Scoop, Tidningen Kupé och Skånska Dagbladet.

Belönades med ett hedersomnämnande i Röda korsets journalistpris 2014 för reportaget ”Här slutade resan från helvetet” som publicerades i Sydsvenskan och Gotlands Tidningar 2014.

Innehar F-skatt och B-körkort. Dessutom har jag en magisterexamen i journalistik och en kandidatexamen i sociologi.

Stipendier: Jag fick Journalistfondens stipendium Kina tar över 2011. Året därpå tilldelades jag Stipendiet till Peter Melins minne för att studera nätjournalistikens framväxt i Vietnam. Både 2011 och 2013  fick jag också Journalistförbundets vidareutbildningsstipendium 2011 och 2013. Det sistnämnda året studerade jag vietnamesiska vid Vietnam National University i Ho Chi Minh-staden. I mars 2014 fick jag Södra Journalistföreningens rese- och studiestipendium för att studera vilka utmaningar som journalistutbildningen vid University of Kerala möter i samband med att det indiska medielandskapet går in i den digitala eran.

Mitt arbete med att studera det indiska medielandskapet fortsätter under 2015 och 2016 med hjälp av stipendiemedel från både Journalistfonden och Journalistförbundet.

Annat: Under Almedalsveckan 2014 intervjuade jag några av intervjupersonerna från reportaget ”Här slutade flykten från helvetet” på biografen Roxy i Visby. Arrangemanget var en del av Röda Korsets temadag för medmänsklighet. Läs och lyssna på de gotländska mediernas rapportering om arrangemanget nedan.

”Båtflyktingarna från Priekule tillbaka på Gotland” (Sveriges Radio P4 Gotland)

21 år efter flykten återvände de” (Helagotland.se)

”Återseende – 21 år efter flyktingbåten” (Gotlands Tidningar)

Foto: Linda Berglund/Gotlands Tidningar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s